<< Přehled akcí v roce  >>


Památník Vojna a Příbram

 

 

Památník Vojna a příbramské doly

Vydali jsme se do Milína, pak jsme s plnou polní štrádovali na Památník Vojna. Tam jsme se dozvěděli o hrůzách komunistické nucené práce. Docela nám to leželo v hlavě. Z památníku jsme pokračovali v putování. Došli jsme až k ubytování na Březové Hory.

Bydleli jsme na základní škole, moc hezké. Měla dvorek, tak jsme si tam střihli pár her. Prokládali jsme je pingpongem, večer pokračoval v hraní a po špagetách jsme šli spát. Byli jsme docela uchození.

V neděli jsme se vydali do dolů. Viděli jsme vodní patro v dole Anna. Byli jsme až 40 metrů pod zemí, v absolutní tmě, šplhali jsme po mřížovaných schodech, slyšeli jsme přednášku o fungování záskávání energie v minulých stoletích. Dál jsme se projeli vláčkem, viděli jsme zánovní ohromný parní stroj, koukali jsme do zatopené šachty, voda se pod námi leskla v 80 metrech, do hloubky ale šachta měla neuvěřitelný 1,5 km.

Po dolech jsme šli městem až na Svatou Horu. Na svatohorských schodech nám s plnou polní trošku docházely síly. Ale zvládli jsme to. Zbytek dne jsme čekali na vlak, tak jsme šli krmit kapry, blbli jsme v parku, dali si zmrzku a podívali se po Příbrami.

Účast: Balíček, Balda, Brouk, Opina, Mařena, Sára P., Helča, Anda T., Marie T., Anička a Jane Moravcovy, Kuba L., Jonáš U., Viktor Š., Péťa J., Vali, Bětka, Ferda

https://www.facebook.com/pg/louckari/photos/?tab=album&album_id=2058539511085600

od kdy: 14.04.2018
do kdy: 15.04.2018
kde: Příbram
s sebou:

peníze:

Vedoucí: balíček

Ostatní vedoucí:

Pozvánka Loukaři_Památník Vojna

Příbramské doly

Loukaři v Památníku Vojna

Vstup

Na Svaté Hoře

40 metrů pod zemí