<< Přehled akcí v roce  >>


Šumná Šumava

 

 

Šumná Šumava

Tak jsme vyrazili na výlet na Šumavu. Od 12. do 14. května, tedy na tři zmrzlé. Takže nás nemohlo překvapit, že byla zima...

Po dlouhé cestě vlakem s napínavým přestupem jsme dorazili do Nového Údolí, kde jsme postavili tábořiště na nouzovém nocležisti a opekli si buřty u nedalekého hotelu. Po noci strávené v asi největších stanech, v jakých jsme v životě spali, jsme vyrazili na túru. Z Nového Údolí jsme přes Třístoličník a Trojmezí, kde se potkávají hranice Česka, Německa a Rakouska, po hřebeni došli až na Plechý, nejvyšší vrchol české Šumavy.

Hustá mlha všude kolem sice znamenala žádné výhledy do krajiny, zato přírodě kolem vdechla magickou a tajemnou atmosféru. 

Pak jsme rychle spěchali na vlak, který nás z Nové Pece odvezl zpátky do Nového Údolí. Tam nás čekalo kuře na paprice, pár písniček s kytarami a zasloužený odpočinek.

Další den jsme se sbalili a tentokrát už s plnými krosnami na zádech došli do vedlejšího Stožce, odkud nás dovezl vlak zpátky do Prahy. Cestu domů jsme přerušili zastávkou na poněkud deštivé párky v Českých Budějovicích, ale nakonec jsme zdárně dojeli. 

Bylo nás hodně a to je dobře.

od kdy: 12.05.2023
do kdy: 14.05.2023
kde: Praha
s sebou:

peníze: 950

Vedoucí: Karlos

Ostatní vedoucí:

Pozvánka Loukaři_Šumná Šumava_2023