<< Přehled akcí v roce      


Druidové na Chvojí

 

 

Druidové na Chvojí

V pátek nás z Hlavního nádraží odjelo do Kadova opravdu hodně. Vlakem jelo celkem 40 dětí a 5 vedoucích, což znamenalo, že jsme zabrali téměř jeden celý vagón pro sebe. Další 3 děti a 15 vedoucích dorazili na Louku po své ose. To znamená rekordní účast na výletové akci během roku, když teda nepočítáme Bruslení.

Cesta vlakem proběhla bez komplikací a jízda autobusem z Blatné do Kadova taktéž. Když jsme dorazili do tábora, čekalo nás milé překvapení. Louka se po pár deštích zmátořila a opustila svou image Sahary. Je zase zelená, ne žlutá!

Poté, co jsme postavili stany, nanosili nějaké dřevo a upekli si buřty, přišlo klasické hraní na kytaru. Během toho nás v Alhambře navštívili dva druidové, kteří na Louce hledali ingredience pro svůj zázračný lektvar. Slíbili jsme, že jsme ochotni jim na další den pomoct s hledáním oněch zázračných ingrediencí, pokud nám na oplátku dají ochutnat svého lektvaru.

V sobotu byly naší hlavní náplní tradičně jako každý rok pomocné práce pro obec. Tentokrát jsme věnovali péči pomníkům obětem I. světové války ve třech vesnicích - Kadov, Lnářský Málkov a Vrbno. Zahráli jsme si také nějaké hry, hledali ingredience pro druidy, došli opět na dřevo a večer nás čekala tolik očekávaná discotéka. Během té nás navštívili druidové a opravdu dodrželi svého slova a přinesli nám na ochutnání slibovaný lektvar.

V neděli nás čekal už jen úklid Louky, pár her, nakládání dřeva pro další táborovou sezónu na valník, sbalení stanů a "hurá" domů.

Účast dětí: Péťa Jakl, Eliáš Gaydečka, Natka + Johanka Dubišarky, Merlin, Berta, Sean, Pepča + Emča Končelíkovy, Martin Lebeda, Lucka Setnická, Viki + Gabčík Hladišovy, Péťa + Ondra Karlíkovi, Helča Preissová, Johanka Michalová, Patrik + Honza Melčovi, Kamča Zbořilová, Sára Gracerová, Hedvika, Vojta + Klára Mezihorákovi, Viktor Knobloch, Kiki Žižková, Maťa + Kuba Ebertovi, Fíla Martin, Vítek Křelina, Terka Zlochová, Anička Švecová, Sofča Vlačichová, Alex Kubala, Áďa Hrudníková, Bára Vlasáková, Rája Tobolková, Dáda Lamich, Anička Urbanová, Johanka Rudolfová, Madla Ježková, Viki Becková a Adam Tran a Bětka a Ferda

Účast vedoucích: Židloň, Balda, Sára Pé., Peťan, Eliška G., Petich, Verča, Mařka, Brouk, Péťa H., Saša, Štěpejš, Helča, Opča, Hóna, Honza Karlík, Kosa, Ešli, Jára, Síma a Balíček

od kdy: 14.09.2018
do kdy: 16.09.2018
kde: Kadov u Blatné
s sebou:

peníze: 550

Vedoucí: Židloň

Ostatní vedoucí:

Pozvánka

Alhambra + noční obloha

Kdo se to tam schovává?

Valník se dřevem. Málo ho není

Chlebíčky na dýze. Mňam!

Lektvar od druidů. Ten byl taky vynikající

Dýza

Stany + noční obloha

Panoráááma

Konečně to má zase zelenou barvu :-)

Sára připravuje něco dobrého k jídlu

Panoráááma zeshora

Holky od kytar

A jejich zpěvačka

Makáme

Jedno dřevo

Druhý dřevo

Není moc míst na světě, kde by byl tak ...

"Nejsou ty hrábě snad od hlíny?"

Hrady

Těžká pohoda :)

Patrik

Dřevo v plném proudu

Ukázkový hrad

Cesta domů :-(

Verča jde příkladem

Celá parta :-) (až na pár vedoucích)

Chvíle k nezaplacení

Kadovská parta pomníkářů

 

Související blogy:
  Kadovská padesátka