<< Přehled akcí v roce  >>


Praskály!

 

 

Praskály!

Na říjen jsme přichystali výlet do Prachovských skal – chlouby Českého ráje. Předpověď slibovala krásné počasí, Prachovské skály lákaly a tomu odpovídala i hojná účast.

V pátek jsme vyrazili z hlaváku, směr Libuň u Jičína, kde jsme se ubytovali v místní sokolovně. Poté jsme se ještě vydali na noční průzkum okolí a naladili se tak na sobotní trek.

Druhý den, vybaveni gulášem, čajem, bagetami, jablkem a sušenkou, jsme vyrazili do Prachovských skal. Naše cesta vedla přes Libunecké rašeliniště, zříceninu hradu Pařez a kolem sochy Pelíška, kde jsme na stráni pod skalami poobědvali a zahráli si drobné hry. Po načerpání sil jsme se vydali přes vyhlídku Ervínův hrad do skalního města. Tam nás velký okruh provedl řadou vyhlídek a soutěsek. Navíc díky končící turistické sezóně ve skalách téměř nikdo nebyl.

Do Libuně jsme se vrátili za svitu čelovek, unavení, ale spokojení, s 20 km v nohách.

Večer jsme si promítli Princeznu Mononoke. Mnozí ale usnuli dřiv, než film začal.

V neděli ráno jsme se sbalili, uklidili a i s věcmi jsme vyrazili na prohlídku Jičína. Tam jsme navštívili rozhlednu, zahráli hry, poobědvali, prohlídli si centrum, dali si rozchod a vydali se na vlak. Únava z předešlého dne byla znát.

Výlet se moc povedl. Počasí bylo vynikající, zřícenina hradu Pařez a skalní město se nám líbily nejvíc.

A kdo tam byl?

Mařka, Petich, Eliška G., Poopie, Štěpejš, Petr K., Honza K., Hóna, Majký Outý, Márty, Verča, Balda, Johanka, Fíla, Vítek, Ema, Máťa E., Berta, Maruška, Mathilda, Tonda, Váša, Jane, Áňa, Hedvika, Nelly, Petr, Ondra, Sofie, Sean, Šimon, Zuzana, Adam, Eliška, Kiki

od kdy: 18.10.2019
do kdy: 20.10.2019
kde: Český ráj
s sebou:

peníze: 500

Vedoucí:

Ostatní vedoucí:

Pozvánka Loukaři_Praskály!_2019