Jak jsme jeli na opice do Hřenska a Terka s Matesem vyhráli výletníky sezóny

Na VANDRU DO ŠVÝCARSKA si musel přijít na své snad každý z účastníků. Považte, co jsme všechno viděli: V sobotu nás v Děčíně zdrželo deštivé počasí, asi vědělo proč – na zámku se totiž zrovna konaly historické trhy, které ocenili zejména mlsouni tradičních pochutin, jako je třeba trdelník nebo staročeský gyros. I Jára byl velmi spokojen, což se projevilo tím, že si koupil balónek. Seznámili jsme se také se sokolnicí a jejími miláčky z řádu dravců, kteří se sušili hned vedle taneční selanky děčínského pana knížete. Ten měl ovšem málo tanečníků, tak musel zaskočit i Jakopes.

Hřenské soutěsky jsou pak pravou zoologickou zahradou. Kromě vzácných lososů, ledňáčků a konipasů tady mají také slony, žraloky a opičky. Opičky jsou prý k vidění, když se pasažéři hodně nahnou z lodičky nad vodní hladinu. Nejvíc se jimi kochala Píca. Dále zde spatříme vodníky, draky a samozřejmě vtipné lodivody. Ten náš byl navíc tak hodný, že nám poradil zkratku do našeho kempu.

Přesto jsme byli večer pěkně utahaní. To nám ovšem nezabránilo vyhlásit LETOŠNÍ VÝLETNÍKY. Tradá: Nejvíce výletů se v této sezóně zúčastnili Mates P. a Terka V. Oceněni tričkem s potiskem Loukaře a s názvy všech letošních výletů byli dále Ota, Adéla Š., Adéla P., Blanka, Kamča, Ester a Eliška B. Gratulujeme!

V neděli nás čekalo azůro a šplhání do skal, třeba na Malou Pravčickou bránu s výhledem do kraje. V obci Mezná jsme byli po obědě už tak nabiti zážitky, že si děti spontánně zahráli hru „Městečko Palermo usíná“. Vedoucí hráli prodlouženou verzi.

Na dalších výletech ahoj!

kdy: 25.05.2013

vložil: Jakopes

Výletníci sezóny 2012-2013

Vepředu na tričko svítil Loukař...

...vzadu pak seznam všech akcí, kterých se mohli uchazeči o největšího Výletníka zúčastnit

 

Související akce:
  Hřensko na přání