Vandrácká záhada

A hele, tak to vypadá, že tu máme takovou lehčí záhadu, kterou musíme do prázdnin vyřešit. Začala teď na Chvojí a podle všeho se potáhne skoro celý rok. O co jde?

Na Chvojí, v sobotu večer v Alhambře, se objevil pán v divném oblečení. A že se jmenuje Pajda a že by rád zjistil něco o partě vandráků, kteří spolu prochodili celou českou zemi.

On tedy Pajda trochu mumlal a povídal všelijak přerývaně, ale my jsme z toho přesto leccos pochopili. Třeba to, že ti vandráci kdysi putovali taky místy, která navštívíme do příštích letních prázdnin i my.

Potom Pajda ukázal mapu, na ní sedm prázdných koleček – když se nám bude dařit, dostaneme na každém výletě nálepku, kterou do té mapy lípneme. A taky se pokaždé z nového příběhu, jeden už jsme si četli, dozvíme něco víc o té vandrácké partě.

Potřebujeme získat odpověď na tyhle tři otázky:

Jak se jmenovala ta parta kamarádů?

Jezdili také někdy na nějaký tábor?

Co je s nimi teď?

No, nejsou to jednoduché otázky. Aby nás to ještě víc bavilo, dostali jsme každý knížečku, kam si taky budeme dávat nálepky. Opravdu, můžete na to všechno kouknout na fotkách.

Takže uvidíme, co se přihodí příště na Šumavě. Třeba nám pomůžou kouzla, o kterých zatím nevíme vůbec nic – jen to, že jich je pět a píše se o nich na naší mapě. Prostě fakt záhada.

 

 

kdy: 16.10.2013

vložil: Brouk

Knížečka, do které si budeme postupně lepit nálepky z jednotlivých akcí

Mapa, kam si taky budeme postupně dávat nálepky z jednotlivých akcí

Detail mapy

Detail mapy

Obal na mapu

První příhoda party vandráků

Tohle lkolečko na krk teď budeme všichni nosit na všechny výlety. Když ho nezapomeneme.

 

Související akce:
  Chvojí