<< Přehled akcí v roce      


Bejbáč: Anděl páně

 

 

Bejbáč Anděl Páně

Někdo možná doufal, že si letos budeme na bejbáči jen tak mírnix týrnix hrát hry, cpát se dobrotami, až se nám budou dělat boule za ušima, a užívat si klidných chvil v přírodě plných odpočinku a lelkování. Jiný si třeba říkal: "To by v tom byl čert, aby se nám zase nepřihodilo nějaké dobrodružství!"

Ukázalo se, že pravdu měl ten druhý. Dobrodružství se nám totiž přihodilo! Ale čert v tom byl taky. A navrch ještě anděl!

Narazili jsme na ně, když jsme se po hře vydali na dřevo. Byli chudáci oba pěkně zmatení a nešťastní. Theofila totiž vyhnali z Nebe, že prý je špindíra a všem akorát pro ostudu. Copak o to, špindíra to byl na první pohled a ani křídla neměl. Ba-ba-ba-ba-barnabáš, jak se nám sám představil, zas dostal padáka v Pekle. To proto, že neuměl rozdělat oheň sirným plivnutím, a vůbec to byl pěkný popleta, kterému ani rohy na hlavě nevyrostly.

A protože byli opravdu bezradní, rozhodli jsme se, že jim pomůžeme. Theofilovi jsme pomohli vyprat řízu, spodky i obláčky, které se mu podařilo zašpinit, a vyrobili jsme hned několikery křídla, aby si mohl vybrat ta, která mu budou nejvíc slušet. Ba-ba-ba-ba-barnabáš od nás zas dostal výstavní rohy z rohlíku (protože z rohlíku jsou rohy nejrohovatější) a naučili jsme ho rozdělat oheň v podstatě čímkoli.
Ukázalo se, že naše i jejich počínání celou dobu sledovali sám Pán Bůh a Lucifer, kteří se nám zjevili, aby nám poděkovali za pomoc při převýchově jejich nezbedníků a svěřili nám klíče od nebeské a pekelné brány, které jsme za velké slávy předali Theofilovi a Ba-ba-ba-ba-barnabášovi. Ti se tak konečně dostali domů.

A nám už nezbývalo než si užít tradiční pouť, sbalit stany a pomalu se začít těšit na další rok!

Vedoucí:

Kako (HV)
Letka (OV)
Anička (OV)
Tomáš (rodičoddílák)
Pafka (rodičoddílák)
Kač (kuchyň)
Jéňa (kuchyň, holka pro všechno)
Káča S. (kuchyň)
Mařka (řidič)
Kačenka od Letky (praktikantka)
Monča (návštěva)

 

od kdy: 11.08.2018
do kdy: 15.08.2018
kde: Kadov
s sebou:

peníze:

Hlavní vedoucí: Kako

Ostatní vedoucí:

Pozvánka Loukaři_Bejbáč

 
soubor ke stažení

  702_4_PREDBEZNA_PRIHLASKA_2018_BEJBAC.doc