1. pád Kdo co? 26. pád Bruno!

Výlet na kola neboli Tour de Chválkov byl zajímavý velice. Tak si ty zajímavosti pojďme prosvištět, ať o nich vědí i ti, co tam nebyli, což tedy byla chyba. Jejich.

a) Poprvé v historii loukařských výletů na kolech se stalo, že jsme jezdili i po ledě a sněhu. Kdo by to čekal, v dubnu. Je to ponaučení pro příště, na kola pojedeme později.

b) Jenže když už ten sníh byl a ležel a ledil, trochu se padalo. Samozřejmě bezpečně, protože jsme jeli pomalu, nebo jsme kola raději tlačili. Třeba některé lesní cesty byly téměř neprůjezdné. Ovšem takový Bruno se může pochlubit krásným pádovým číslem 26.

c) Abychom to měli ještě těžší, vzali jsme si jenom jednu mapu na dvě skupiny, a to ještě neukazovala celou naši trasu. Máme ovšem vycvičený smysl pro orientaci a GPS v mobilech. A hlavně se umíme zeptat ochotných místních obyvatel.

d) Ota si strhl řetěz, ale Pepa měl naštěstí nejtovačku, tak mu kolo za čtvrt hodiny spravil. Mimochodem Pepa má profesionální kolo, on totiž jezdil závodně a je to dokonce mistr Evropy, fíha, které ho stálo pouze sedm tisíc, protože si ho sám složil z nakoupených dílů.

e) V balíčku jsme si na občerstvení vezli bohatou bagetu, čokoládu, mandarinku a banán.

f) Děti byly po cyklosobotě tak unavené, že se jim v neděli vstávalo velmi těžce. Ještě v deset hodin vylehávaly a jen s námahou se trousily na snídani. A to i přesto, že v sobotu večer vyjádřila většina dětí přání vyrazit druhý den na kola.

Že to je všechno pravda, se můžete přesvědčit na fotkách. Stačí kliknout dole na téhle stránce na modré Tour de Chválkov.

No prostě bylo to zajímavé a dobrodružné a příště zase.

Wotec

kdy: 10.04.2013

vložil: Brouk

Blanka a Mates mezi sněhy a ledy

 

Související akce:
  Tour de Chválkov