Pochvala dětem prvního běhu aneb co jsme vám zapomněli říct

Shodli jsme se na tom, že parta, kterou letos účastníci tábora vytvořili, byla neobvykle dobrá a přispěla k celkové táborové pohodě... Za to všem patří velký dík! A co si o tom myslí konkrétní vedoucí? Zeptali jsme se jich:

OTÁZKA: Utvořily děti letos dobrou partu? Čím se tato parta lišila od jiných let?

Petich: Jednoznačně ano. Příhoda z krámu v Kadově, kdy si první skupina odmítla koupit sladkosti, protože by to nestihli všichni, mě dostala.

Balíček: Jasně. Táhly za jeden provaz. A vždy s nimi byla rozumná řeč. Klobouk dolů!

Míša: Tak určitě. Zvlášť se mi líbilo, jak dětičky při vysvětlování her (a jim podobných nepříjemnostech ze strany vedoucích) sedávaly tak nějak po sobě, pletly si francouzské copy, masírovaly se, choulily se pod jednou dekou ve čtyřech, pily z jednoho korbele, půjčovaly si klobouky a kradly si (teda pardon, vyměňovaly a půjčovaly odměny), dohrávaly v rychlosti Bang! a Ligretto, tleskaly si a navzájem se povzbuzovaly. Už se těším, až se k nim zase příští rok připojím.

Balda: Dobrou soudržností, funkčností a pohodovým chováním, jakož i pomocí při různých táborových činnostech. 

Klára: Myslím, že letos byla dětská parta velmi zajímavá. Nejvíce oceňuji, jak se mezi sebou bavili malí i velcí, jak nám všichni pomáhali a dařilo se jim utvářet nezapomenutelnou atmosféru. Mám ráda všechny lidi, kteří nemají problémy s projevováním emocí i s pomocí ostatním. Příště budou děti dost omlazeny, tak jsem na ně zvědavá, jak se s tím poperou, věřím, že s tím nebudou mít nejmenší problém, ještě více se tak propojí spojení vedoucích, praktikantů a dětí...což já ráda..

Píca: Děti letos skutečně utvořily skvělou partu! Letošní atmosféra byla výjimečná, jako už dlouho ne. Byla radost pro ně dělat hry a přijít mezi ně. Myslím, že se hlavně ti nejstarší letos hodně "stmelili". Z mého pohledu mě potěšily hlavně v závěru tábora skvěle vymyšlenou hrou pro vedoucí a předáním diplomů – to tu pár let zpátky nebylo. Bylo s nimi prostě prima.:-)

Anička: Co se týče dětí, byl letošní rok vlastně dost výjimečný. Fungovaly jako parta, tým. O to větší jsme měli radost, že pro ně můžeme dělat tábor. Čím to bylo? Těžko říct, asi nějaká šťastná konstelace hvězd. Ale na to vlastně nevěřím, takže to možná bylo spíš tím, že se každý snažil myslet nejen na sebe, ale i na ostatní...

JackobsMyslím, a neříkám to často, že se letošní parta dětí lišila od jiných ročníků především tím, že nám dozrála silná generace mladých lidí, kteří výborně makali nejen jako kapitáni družinek, starali se o mladší děti, ale také pomáhali s fungováním tábora. To je velká radost pro vedoucí.

Děkujeme!

kdy: 23.08.2012

vložil: Anička

komiksová parta

 

Související akce:
  Sapientox: tábor I. běh